top of page

Onze beste wensen!

Beste partner in preventieve gezondheid,

 

Namens het hele Logo Zenneland team wensen we jullie een schitterend nieuw jaar vol gezonde inspiratie en uitdagingen! Bij het begin van 2024 willen we een krachtige boodschap van het belang van preventieve gezondheid delen, en we nodigen jullie uit om ook dit jaar samen met ons een verschil te maken in het welzijn en de gezondheid van je inwoners, klanten, leden, leerlingen, bezoekers, medewerkers... in Halle-Vilvoorde.

 

Door preventieve maatregelen te nemen, kunnen we potentiële gezondheidsproblemen voorkomen voordat ze zich ontwikkelen tot ernstige aandoeningen. Het streven naar een gezonde levensstijl is een investering in ons individueel en algemeen toekomstig welzijn.

We zetten nog even de voordelen op een rijtje:

  • Een gezonde levensstijl en preventieve zorg dragen bij aan een verbeterde levenskwaliteit. Het stelt ons in staat om meer te genieten van het leven, onze mentale veerkracht te verhogen, productiever te zijn en volop deel te nemen aan alle aspecten van onze samenleving.

  • Door preventie te bevorderen in verschillende domeinen van onze samenleving, kunnen we de gezondheid van hele gemeenschappen positief beïnvloeden. Organisaties, bedrijven, en verenigingen kunnen een collectieve impact maken die verder reikt dan individuele inspanningen. We besteden zo ook aandacht aan de mensen die in een maatschappelijk kwetsbare situatie leven.

  • En last but not least draagt preventie bij aan het verminderen van de druk op gezondheidszorgsystemen door het aantal gevallen van ziekten te verminderen. Dit leidt tot kostenbesparingen op lange termijn en maakt gezondheidszorg toegankelijker voor iedereen.


We moedigen iedereen aan om de preventieve gezondheidsreflex toe te passen binnen hun bestuur, domein, organisatie, vereniging en daarbuiten. Preventieve gezondheidszorg is de sleutel tot een welvarende toekomst, voor elk individu en de maatschappij. Sta jij ook achter onze ambitie om een gezonde levensstijl en leefomgeving te optimaliseren? Dan kunnen wij je helpen je engagement om te zetten in actie. Elke dag staan we jou en elke lokale en regionale geëngageerde partner bij met cijfers, inzichten, prioritering van de noden, maatwerk, netwerking en adviezen in beleid en het gebruik van de juiste methodieken.

 

Laten we gezamenlijk streven naar een wereld waarin preventieve gezondheid een integraal onderdeel is van ons dagelijks leven. Laten we ons inzetten om bewustzijn te creëren, te sensibiliseren, beleid te voeren en concrete stappen te zetten in de richting van een gezondere toekomst voor ons allemaal.


 

Bedankt voor jullie engagement en de voortdurende samenwerking. Zo leggen we een stevige basis om samen te werken aan een gezonde toekomst in onze regio.

 

Eowyn Huybrecht

Inhoudelijk Coördinator

namens het Logo Zenneland team

22 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Post: Blog2_Post
bottom of page